Ciutadans

Ciutadans

Descarrega l'aplicació mòbil per tenir accés als serveis que ofereix. Actualment, hi trobareu disponibles tràmits de l'Ajuntament de Barcelona, com ara el padró municipal, l'impost de vehicles (IVTM) i la grua municipal. També podreu accedir des de l'ordinador a la Carpeta del Ciutadà identificant-vos amb el vostre smartphone.

Progressivament s'incorporaran nous serveis, tant de l'Ajuntament de Barcelona com d'altres administracions i entitats que en el futur vulguin fer ús de mobileID per identificar els usuaris dels seus serveis. Vegeu Serveis

EntitatsEntitats

En una segona fase, l'Ajuntament de Barcelona oferirà l'ús del servei d'identitat digital mòbil a altres administracions públiques i empreses que vulguin fer-ne ús per identificar digitalment els seus usuaris. Si us interessa utilitzar-lo, adreceu-vos al servei d'Atenció en línia.

Què és?

El sistema mobileID permet a la ciutadania identificar-se remotament de manera segura a través d’una identitat digital que es troba al seu telèfon mòbil. Es basa en un registre d'identitats digitals mòbils que permet associar un número de telèfon mòbil a cada ciutadà que vulgui disposar d’aquesta nova modalitat d’acreditació digital.

Qualsevol usuari que disposi d’un smartphone connectat a internet (amb línia de dades o a través de Wi-Fi) podrà sol·licitar i utilitzar la seva identitat digital mobileID a través d’una aplicació, disponible per a iPhone i Android.

El sistema tècnic que dóna suport a aquesta identitat compleix els estàndards tècnics i jurídics nacionals i internacionals de manera transparent per als ciutadans, que només interactuen amb l’aplicació del seu telèfon. Aquest sistema es podrà utilitzar per accedir de manera segura a llocs web, així com a serveis prestats a través d’altres canals, com ara el telefònic o el presencial.

Barcelona és la primera ciutat que implementa un sistema d’aquest tipus per als seus ciutadans, i el posa en marxa per accedir als serveis telemàtics municipals.

Identitat digital mòbil

Descarrega l'aplicació

 

NOVA VERSIÓ DE L'APP

Recupera la teva identitat

 

Últimes notícies

A partir del passat 8 de Setembre ja és possible demanar cita prèvia per gestionar presencialment la identitat digital mòbil a qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana (http://www.mobileid.cat/ca/com-es-pot-obtenir-la-mobileid#oacs) habilitades a través de la url www.bcn.cat/cita

Aquesta nova funcionalitat permetrà als ciutadans de Barcelona obtenir el seu codi CAID presencialment o gestionar la seva identitat digital d’una manera ràpida i àgil des de la OAC habilitada que millor s’ajusti a les seves necessitats. D’aquesta manera l’Ajuntament de Barcelona pretén facilitar el procés d’acreditació i gestió de la identitat digital, per permetre l’accés a la totalitat dels avantatges que aporta a la ciutadania el sistema MobileID.

Mobile ID ha rebut un accèssit per la seva aportació a la protecció de la privacitat dels usuaris.

S’afegeix un nou servei als anteriorment disponibles. Actualment ja es pot fer servir MobileID per generar per internet el certificat negatiu de deute que emet l'Institut Municipal d'Hisenda per acreditar que el titular no té deutes tributaris ni multes en via executiva amb l'Ajuntament de Barcelona.
Per poder accedir a aquest nou tràmit amb MobileID, cal tenir instal·lada l'app MobileID i disposar del nivell d’usuari Acreditat.

Llocs web recomanats

  • Serveis al mòbil
  • Opendata BCN
  • Oficina virtual
  • Seu electrònica
  • BCN WiFi
  • Ordenança reguladora de l'Administració Electrònica